Nieuws/Lifestyle
845604
Lifestyle

Extra koelopening Alfa Romeo 4C optioneel

Wie over de stand van Alfa Romeo in Genève loopt merkt op dat er diverse 4C’s staan. Toch zijn er verschillen, want ze hebben niet allemaal een extra koelopening aan de bestuurderskant. Wat is het verhaal van die koelopening?

Circuitbezoek

“Als de koper aangeeft met zijn of haar Alfa Romeo 4C vaak het circuit te willen bezoeken, adviseren we om de extra koelopening te bestellen. Het is dus een optie”, aldus de woordvoerder in gesprek met Autovisie. “De opening zorgt ervoor dat de versnellingsbak en turbomotor extra koeling krijgen. Dat is wel zo prettig onder extreme omstandigheden.”

Hoewel Alfa Romeo de extra koelopening alleen op de 4C Spider heeft voorgesteld, wordt het ook als optie leverbaar voor de 4C Coupé. De definitieve prijs van de optie is nog niet bekend, maar volgens de woordvoerder moet er rekening worden gehouden met 1.500 euro.

Koplampen

Alfa Romeo levert de typische insectenogen niet op de 4C Spider. Daar zijn de glazen exemplaren met carbon frame standaard. De 4C Coupé heeft standaard wel carbon exemplaren met lichtgaten, al worden de glazen koplampen wel optioneel leverbaar. De prijs ervan is niet bekend.