Nieuws/Lifestyle
85254910
Lifestyle

Dit valt er de komende week allemaal te livestreamen

Bijdragen aan het goede doel in de strijd tegen het coronavirus, uit je dak gaan op technomuziek of een concert beluisteren. En dat allemaal vanuit je luie stoel!

Nu we door het coronavirus gedwongen thuiszitten, schieten de livestreams uit de grond zoals de narcissen dat buiten doen. Een overzicht wat er deze week virtueel te bezoeken is:

Raven voor het Rode Kruis

Online platform The Cloud Rave organiseert in samenwerking met biermerk Bud livestreams vanuit verschillende clubs, zodat je thuis realtime met je vrienden de tofste dj sets kunt volgen. Daarbij worden bezoekers opgeroepen om bij hun bezoek te doneren aan het Rode Kruis, om hen in deze crisistijd financieel te ondersteunen. De eerste livestream wordt dit weekend georganiseerd vanuit The Student Hotel in Amsterdam.

Iedere dag is op The Cloud Rave een selectie te vinden van minimaal drie gecureerde livestreams. Vanaf dit weekend wordt deze selectie aangevuld met livestreams vanuit Amsterdamse locaties.

Dansen en doneren

De voedselbanken in het land hebben het zwaar, nu er nog altijd wordt gehamsterd. En dus komen er van alle kanten lokale initiatieven om deze sociale initiatieven financieel te steunen. Zo is er zaterdag van 14:00 tot middernacht House @ Home Live, een virtuele houseparty om geld in te zamelen voor de Voedselbank Gorinchem. Tien dj’s, onder wie Tim van Werd, Klopmeister en Montoya zullen via live Facebook en YouTube draaien en zo de zaterdagmiddag en -avond, maar vooral ook de kas van de Voedselbank vullen. Klik hier voor meer informatie.

Sfeer en gezelligheid

NPO Radio 2 organiseert deze vrijdag haar eerste online festival ooit. Luisteraars kunnen sfeervol de dag afsluiten met solidaire muziek in de late avonduren van 18:00 tot 00:00.

Onder anderen Marlijn Weerdenburg, Steffen Morrison, Danny Vera, Darlyn, Ed Struijlaart, Elske DeWall, Voltage en Mell brengen live optredens vanuit hun eigen huiskamers. Fans kunnen online het festival online volgen op YouTube of via het radiokanaal zelf. Het programma wordt gepresenteerd door Rob Stenders, Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof.

Quarantainefestival

Vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur gaat het quarantainefestival van start. Bekende DJ’s als Sam Feldt, Nicky Romero en Kris Kross Amsterdam brengen ieder live muziek vanuit hun eigen woonkamers.

Het festival is te volgen via de onlinekanalen van SLAM! en is natuurlijk gratis toegankelijk. Er wordt ook een chat geopend zodat de festivalgangers hun ’woohoo’ ook digitaal kunnen laten horen.

Niet van de dancemuziek? Hou dan de vrijdag vrij (oh, ironie). Bagels & Beans trapt iedere vrijdag het weekend af met een reeks van livestream concerten. Onder het mom van ‘we serveren onze trouwe fans nu iets digitaals’ delen ze via Instagram story en livestreams niet alleen bagelrecepten en een baristacursus, maar ook muziek! Vrijdag is het aan Jennie Lena (@jennielenamusic) om de mensen thuis in beweging te krijgen, gevolgd door 3FM-Talent Ten Times A Million (@ttamband). Ook componist en percussionist Ivo van Dijk zal de lezers thuis verwennen met een livesessie. Volg de livestream iedere vrijdag vanaf 16.00 uur Instagram-account van @bagelsbeans.

Ongetwijfeld zullen de komende dagen nog meer live initiatieven volgen. Nu we tot 1 juni geen evenementen kunnen meemaken, hebben we het er maar mee te doen. Het enige voordeel: om een kater hoef je je geen al te grote zorgen te maken. We kunnen immers wat later opstaan, als we thuiswerken en niet eerst naar kantoor hoeven te rijden.