Nieuws/Lifestyle
852952
Lifestyle

Felix met smaak

Meesters van de smaak

Ik wou dat ik ergens een meester in was. Dat staat zo geweldig voor je naam: meesterschrijver, meesterkok, meesterbakker. Uit de familie Wilbrink, allemaal zangers, kwam natuurlijk een Meistersinger. Komt die wens daardoor?

In Culinair presenteer ik wekelijks meesters van de smaak. De top van hun vak. Het hoogst haalbare. Mensen die géén compromis sluiten, maar die alleen het beste van het beste willen. Nadat ik hen heb gesproken, heb geproefd wat ze maken, uren in hun bedrijf heb rondgehangen, stel ik ze aan jullie voor: aardbeienkoning Jan Robben, de vorstin van de kaas Betty Koster, de warmste bakker Carl Siegert, nobele telers als Wim Bijma, veeboeren zoals de familie Heijdra.

Een van die meesters is Johan van Uden. Opgeleid in België. Tweemaal drager van de Gouden Slagersring! Hij werkt in Chateaubriand in Heemstede. Mede dankzij hem meerdere malen verkozen tot Beste Zaak van Nederland. Tientallen worstbereidingen zijn via hem weer het land ingestroomd. Zijn liefde voor het vak is aanstekelijk. Een voorbeeld voor iedereen.

Hij is door de examencommissie ’Meestertitel Slagers’ te licht bevonden. Hahaha! Daverend dijenkletsend hoongelach. Want Johan, jij bent al jaren gewoon een meester van de smaak.