Nieuws/Lifestyle
857480264
Lifestyle

Slapend rijk worden: het kan écht!

Je geld verdienen met he-le-maal niets doen. Klinkt voor de luilakken onder ons vast te mooi om waar te zijn, maar het kan écht. Een paar droombanen (letterlijk) op een rij.

Resort

Stel je eens voor: een nachtje lekker tukken in een vijfsterrenresort en daar ook nog eens 2000 dollar (zo’n 1650 euro) voor vangen. Klinkt goed, toch?

Het Amerikaanse bedrijf Sleepstandards.com is op zoek naar iemand die mee wil doen aan een slaaponderzoek. Voor de studie moet de proefpersoon vijf nachten op verschillende locaties slapen, waarvan een nacht dus in een chique resort.

Wie kans wil maken op deze droombaan, moet in een filmpje van 60 seconden uitleggen waarom hij of zij de baan wil.

Matras

Voor de functie van Sleeping Beauty bij Sleep Junkie, een Amerikaans bedrijf dat recensies matrassen beoordeelt, hoef je eigenlijk niet veel meer te kunnen dan slapen.

Oké, vooruit. Het is volgens de vacaturetekst wel zo fijn als je per direct beschikbaar bent, goed kunt schrijven en analyseren en het niet erg vindt om alleen te slapen zodat je niet gestoord kunt worden tijdens het werk...

De lucky one krijgt drie matrassen thuis gestuurd die twee maanden lang getest moeten worden, dus genoeg ruimte in huis is misschien ook wel handig. De beloning: 3000 dollar.

Streamen

Op het streamingplatform Twitch is de 26-jarige Andy uit Los Angeles 16.000 dollar rijker geworden door zichzelf slapend te filmen.

Andy daagde zijn fans uit om hem wakker te krijgen door geld te doneren. Zodra er donaties binnenkwamen, ging er luide alarmbellen af die hem uit zijn slaap moesten krijgen. De streamer hield het zeven uur vol.