Nieuws/Lifestyle
859076
Lifestyle

“Jeep heeft geluk met Fiat Chrysler Automobiles”

Jeep realiseert zich dat de CO2-uitstoot en brandstofefficiënte van modellen moet verbeteren. Volgens Chris Ellis, Jeep-topman van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is het daarom maar al te fijn dat het merk nu onderdeel is van het concern Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

“We hebben geluk dat Jeep deel uitmaakt van FCA”, zegt Ellis in een interview met Autovisie. “Daardoor hebben we flexibiliteit, omdat de gemiddelde CO2-uitstoot gemeten wordt over het hele FCA-concern. We kunnen zodoende beter vasthouden aan onze merkwaarden.” Jeep produceert hoofdzakelijk grote SUV’s en off-roaders. De nieuwe Renegade (B-segment) is een uitzondering en heeft relatief gezien een lagere CO2-emissie dan andere modellen.

Alles ligt op tafel

Jeep lijkt door FCA veilig als het om uitstootcijfers gaat, maar toch worden er studies gedaan naar andere aandrijfvormen. Of het nu gaat om volledig elektrisch, plug-in of hybridetechniek, alle aandrijftypes die de CO2-uitstoot van modellen verlagen, liggen op de ontwerptafel bij Jeep. “De ontwikkeling wordt binnen Fiat Chrysler Automobiles gedaan. Al die technieken worden gedeeld met de merken binnen ons concern. Daarbij kijken we naar de beste mix en wat het best bij welk model past.”

Elektrisch interessant

Ellis vindt vooral elektrische aandrijving interessant. “Dat kan heel geschikt zijn voor off-road rijden omdat er direct maximaal koppel beschikbaar is. De vraag is echter of klanten hier op zitten te wachten. FCA bereidt zich in ieder geval voor op een vloeiende toepassing van die alternatieve aandrijftechnieken als de markt daar om vraagt en wij daardoor automatisch ook."