Nieuws/Lifestyle
859079
Lifestyle

Dit kost een Aston Martin Vantage GT3 in Nederland

Slechts honderd stuks produceert Aston Martin van de Vantage GT3. Wie er eentje op Nederlands kenteken wil krijgen, mag met een behoorlijk fors bedrag over de brug komen.

Aston Martin vraagt 413.000 euro inclusief belastingen voor de Vantage GT3-uitmonstering. Let wel, dit is de basisprijs, want er zijn verschillende opties, waaronder een dak gemaakt van carbon. Voor minimaal 413 mille krijg je een sportwagen met de looks van een racewagen, al mag die wel gewoon de openbare weg op. De motor komt uit de V12 Vantage S, maar die levert nu geen 573 pk maar 600 pk.

Honderd kilogram

De Vantage GT3 heeft duidelijke overeenkomsten met de GT3-raceversies. Zo is er voor een forse frontsplitter te vinden, monteert Aston Martin achterop een gigantische achtervleugel en zorgt het gebruik van koolstofvezel carrosseriedelen ervoor dat het gewicht lager uitvalt. Ten opzichte van de V12 Vantage S weegt de GT3 liefst honderd kilogram minder, wat resulteert in een leeggewicht van zo’n 1565 kilogram. De levering start in het derde kwartaal van dit jaar.