Nieuws/Lifestyle
859081
Lifestyle

Honderd maal Aston Martin Vantage GT3 Special Edition

Aston Martin brengt weer een verzamelopbject op de markt. In een oplage van honderd stuks verschijnt de Vantage GT3 Special Edition. Hij oogt als een racewagen, maar de kopers mogen er gewoon mee de openbare weg op. De levering start in het derde kwartaal van dit jaar.

De Vantage GT3 is, zoals zijn naam al verklapt, geïnspireerd op de GT3-racer van het befaamde merk. Daardoor oogt de sportcoupé ook als een racewagen. Dat begint bij het front, waar Aston Martin een grote frontsplitter monteert. Achterop prijkt een enorme achtervleugel. Net als zijn sportieve broer voorziet Aston Martin de Vantage GT3 Special Edition van koolstofvezel carrosseriedelen, zoals de voorschermen en motorkap. Optioneel kan ook het dak van het superlichte en supersterke materiaal worden vervaardigd. Meer racegenen vinden we terug in de accu (lithium ion) en achterramen van polycarbonaat, zij het dat dat alleen tegen meerprijs wordt geleverd.

Koolstofvezel

Binnenin beschikt de gelimiteerde sportcoupé over een dashboard dat grotendeels met koolstofvezel is belegd. Het kostbare materiaal is ook gebruikt voor de stoelen, die daardoor superlicht zijn. Chauffeur en passagier zitten op alcantara.

De V12-motor uit de Vantage S is voor deze gelegenheid opgevoerd tot 600 pk, een peekaatje of dertig meer dan gebruikelijk.

Vulcan

Aston Martin vraagt 330.000 euro voor de special edition, een bedrag exclusief belastingen. De fabrikant presenteert de sportauto voor de eerste maal aan het publiek op de Autosalon van Genève, die begin maart wordt gehouden. Daar kondigt de autobouwer nog een nieuw model aan, de Vulcan. Dat wordt een supersportwagen in een - eveneens maar lagere - gelimiteerde oplage.