Nieuws/Lifestyle
859098
Lifestyle

Wederom een gelimiteerde serie

Volvo komt met tweede serie Polestar-modellen

Volvo bouwt een tweede serie van de S60 Polestar en V60 Polestar. De auto is ditmaal niet voor de Nederlandse markt bedoeld.

De tweede lichting komt er eveneens in een oplage van 750 stuks. Die worden nu verdeeld over dertien landen in plaats van zeven. Nederland is afgehaakt. Canada, Japan, Zweden, Zwitserland, Engeland en de Verenigde Staten gaan door en moeten de taart nu delen met de Verenigde Arabische Emiraten, Libanon, Koeweit, Bahrain, Oman en Qatar.

Volvo bouwt de S60 Polestar en V60 Polestar in een gelimiteerde oplage omdat de productie van het sportieve topmodel arbeidsintensiever is dan de bouw van een standaarduitvoering. Zo wordt de spoiler van de sedan achteraf gemonteerd.

De Polestar-editie dankt zijn naam aan de huistuner van Volvo, dat samenwerkt voor de race-activiteiten van het Zweedse merk. Het bedrijf voorziet de sedan en stationwagon van een andere set remmen, nieuwe wielen en wat spoilerwerk. Bovendien, en dat is het hoogtepunt van de Polestar-editie, beschikt de versie over een opgevoerde turbomotor. Voorin hangt een zescilinder lijnmotor met een slagvolume van 3,0 liter, waaruit de technici 350 pk en 500 Nm putten. Het blok is gekoppeld aan een automaat. Voor de sprint 0-100 km/h heeft de sedan 4,9 tel nodig, de stationwagon exact vijf. De topsnelheid ligt bij beide carrosserievarianten op 250 km/h.