Lifestyle/Culinair
859296728
Culinair

Recept van de dag: gezonde aubergineschotel

Opgelucht nam mijn vader vroeger altijd afscheid van de zomer met de zin: “Eindelijk weer kleden.” Hij was een “zit-mijn-dasje, zit mijn-jasje-goed”-man. Altijd tot in de puntjes gekleed en de zomer met die losse frutsels om zich heen, dat was een bezoeking. Ik heb hetzelfde met eten in de zomer. Na tien keer tomaat met mozzarella op warme dagen droom ik van een stevige ovenschotel. Een guldenmiddenweg misschien deze groentela opruimer.

Nodig voor 2 personen:

  • 2 aubergines in plakken van 1 centimeter
  • 6 tomaten, zonder zaad, in blokjes
  • 150 gr schapenkaas in plakjes
  • 2 theel oregano, fijngehakt
  • Spaanse peper, fijngesneden
  • zout en peper, verse basilicum

Zet de oven op 180 °C. Scheut olijfolie in de pan. Bak de plakken aubergine tot ze een kleurtje hebben. Leg een laag aubergine in een ovenschaaltje. Maak de tomaten schoon en haal de zaadjes eruit. Snij de tomaten in blokjes.

Meng de tomaten met ruim verse oregano. Wat zout, wat peper. Als je het hebt liggen mag je ook een fijngesneden Spaans pepertje door de tomaten mengen. Doe een laagje tomaat op de aubergine. Nu een paar plakjes jonge schapenkaas. Dan weer aubergine, dan weer tomaat en tot slot weer een laag geitenkaas. De oven in en na 20 minuten is de kaas bubbelend bruin lekker en zijn de tomaat en aubergine met lasagne uit de schaal te scheppen. Bestrooi met wat verse basilicum. En nog wat zwarte peper. “Eindelijk weer om te eten,” om met mijn vader te spreken.