Nieuws/Lifestyle
861107
Lifestyle

Mercedes eert 300 SL uit Mille Miglia

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de 300 SL met startnummer 417 uit de Mille Miglia-race in 1955 brengt Mercedes-Benz een actiemodel uit onder de naam Mille Miglia 417. Hoe verrassend.

De SL Special Edition Mille Miglia 417 heeft natuurlijk he-le-maal niets van doen met zijn succesvolle over-, over-, over-, overgrootvader. Het is een special edition, waarbij de marketingafdeling van het immense concern enkele kleurelementen van de raceversie op de jongste telg doorvoert.

Het gaat om rode exterieurdetails, zoals de frontspoiler, achterspoiler, remklauwen. Voor de 19 inch grote voor- en 20 inch grote achterwielen, uit het assortiment van AMG Performance, is gekozen voor een zwarte lak. De koets is eveneens in zwart gespoten, en wel in Magnetite. Optioneel kleurt de open tweezitter Night Black en of White Magno (mat wit).

Carbon-structuur

Ook voor het interieur kiest Mercedes voor de combinatie van zwart met rood. De AMG-stoelen en middenconsole zijn in zwart uitgevoerd. De rode kleur is voor de armleuningen op de portieren, mattenset en het stuurwiel gebruikt. In de met leder beklede hoofdsteunen is met een carbon structuur de aanduiding 'SL Mille Miglia' aangebracht, terwijl als sierlijsten mat carbon-delen zijn gebruikt.

Mille Miglia 1955

Het getal 417 is een verwijzing naar het startnummer van de 300 SL tijdens de Mille Miglia 1955. De racewagen vertrok om 4.17 uur ´s ochtends. De coupé deed 11 uur, 29 minuten en 21 seconden over het 1597 kilometer tellende retourtje Brescia - Rome. de 300 SL eindigde op de vijfde plaats overall, maar wist de klasse van productie-auto's op zijn naam te zetten. Twee andere 300 SL's completeerden de top 3 in de productie-klasse.