Nieuws/Lifestyle
863206
Lifestyle

Robert Pattinson-fans belagen Martin Koolhoven

De Nederlandse regisseur Martin Koolhoven is zondagavond op Twitter belaagd door fans van acteur Robert Pattinson.

Het nieuws dat de superster uit de Twilight-reeks een rol gaat spelen in zijn film Brimstone leidde zondagavond tot een stormloop op zijn tweets en zijn account. Binnen een paar uur had Koolhoven er meer dan duizend volgers bij uit alle hoeken van de wereld en werd hij overspoeld met vragen over het project. “Gaat het personage van Rob dood? Want dat vinden de fans niet fijn”, vraagt @MelissaPattz bijvoorbeeld in het Spaans. Ook is er een fan-account voor de film opgericht, die in een paar uur tijd al meer dan 6000 volgers heeft.

De Nederlandse regisseur begroette zijn nieuwe volgers zondagavond in het Engels: “It will be fucking awesome. #Brimstonemovie.” Maar Koolhoven constateerde na een uurtje al dat “mijn mentions er niet leefbaarder op worden. Hoe krijg ik alle retweets uit mijn mentions in Tweetdeck?!”

Carice

Behalve Pattinson hebben ook Guy Pearce, Mia Wasikowska en Carice van Houten rollen in Brimstone bemachtigd. De westernthriller, over een jonge vrouw van wie het leven verandert als zij een diabolische priester achter zich aankrijgt, is het eerste internationale filmproject van Koolhoven.

De opnames van de film beginnen in mei en vinden plaats in Canada, Duitsland en Hongarije. Het is de eerste film van Koolhoven sinds zijn verfilming van het boek Oorlogswinter van schrijver Jan Terlouw. Deze trok in 2008 bijna een miljoen bezoekers en werd ook in een groot aantal landen buiten Nederland uitgebracht, waaronder de VS.

De regisseur schreef zelf het Engelstalige script. Brimstone wordt geproduceerd door het Nederlandse bedrijf N279 van Koolhoven en producent Els Vandevorst. Het is de bedoeling dat Brimstone in mei 2016 in de bioscopen te zien is.