Nieuws/Lifestyle
863278
Lifestyle

Lamborghini onderzoekt bravere designtaal

Lamborghini’s designbaas Filippo Perini onderzoekt of een bravere designtaal kans van slagen heeft, zegt hij in een interview met Automotive News Europe.

Asterion

Sinds de ontwikkeling van de Asterion LPI 910-4 Concept, die vorig jaar debuteerde op de autoshow van Parijs, spookt dat rond in de gedachtes van Perini. Ten opzichte van modellen als de Aventador en Huracán heeft de Asterion een veel braver design. Volgens Perini een bewuste keuze, want het prototype is de eerste plug-in hybride sportwagen van Lamborghini, waardoor het design anders moest.

Nieuwe jurk

“We besloten dat de Asterion een nieuwe jurk nodig had. Een jurk die veel klassieker is, veel meer GT en geïnspireerd op de Miura”, zegt Perini. “We moeten onderzoeken of we in de toekomst niet zo extreem hoeven zijn, maar ook een tikkeltje meer politiek correct en elegant”, vertelt de designbaas. Volgens Perini moeten klanten niet vrezen dat de huidige designtaal verdwijnt. “We blijven extreme supercars ontwikkelen, maar ons doel is om te kijken of er voor de designtaal van de Asterion waardering is van een andere kopersgroep."

350GT

Lamborghini was in het verleden een producent van meer GT-achtige sportwagens dan extreme voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan de 350GT. Modellen als de Espada, Jalpa en Urraco borduurden voort op diezelfde designfilosofie. “We halen inspiratie uit onze rijke geschiedenis. Je ziet daarom ook smaken van de Miura en Espada terug in de Asterion.”