Nieuws/Lifestyle
863313
Lifestyle

Topman Daimler: ‘Google wordt geen volwaardige autobouwer’

Google zal in de ogen van Daimler-topman Dieter Zetsche geen volwaardige autobouwer worden. Er zijn volgens hem verschillen in de benadering van auto’s, ook al wordt de rol van Google steeds groter in autoland, meldt persbureau Reuters.

Google presenteerde vorig jaar zijn eerste geheel zelfstandig rijdende auto met de intentie deze binnen vijf jaar op de weg te laten verschijnen. Volgens Zetsche is dat echter geen garantie dat Google een volwaardige autobouwer wordt. Volgens hem wil Google alleen onderzoeken hoe de auto gebruikt wordt, als plek waarin mensen tijd door brengen.

Uitzoeken

“Google en andere technologiebedrijven willen graag meedoen, maar in de eerste plaats niet om auto’s te produceren. Dat moeten we begrijpen”, aldus Zetsche. Het is volgens de topman belangrijk om uit te zoeken in hoeverre Daimler complementair, afhankelijk of een concurrent is.

Bescherming van data

Daimler ontwikkelt al enige tijd technieken om auto’s autonoom te laten rijden. Het project is in de ogen van Zetsche van groot belang en ziet vooral het beschermen en controleren van data van die zelfstandig rijdende auto’s als een grote prioriteit. Het mag bijvoorbeeld niet in handen van externe partijen als Google komen. “Als we het bij Mercedes over veiligheid hebben, gaat het niet alleen om verkeersveiligheid, maar ook om bescherming van de persoonlijke data van bestuurders”, zegt Zetsche.