Nieuws/Lifestyle
863373
Lifestyle

Opvolger Audi R8: dit is hem mogelijk

Mogelijk zien we hier de nieuwe generatie Audi R8. Instagrammer DreBoog kwam het model tegen bij Audi toen de sportwagen op een lift stond. De officiële onthulling van de tweezitter vindt op de Autosalon van Genève begin maart plaats. Dan weten we meer.

Evolutie, geen revolutie

Indien dit inderdaad de nieuwe generatie R8 is, dan kiest Audi voor een designevolutie in plaats van voor een revolutie. De grote singleframe grille staat aan de voorzijde nog steeds in het middelpunt van de belangstelling. De typische sideblades bij de huidige R8 maken plaats voor reguliere luchtinlaten.

Audi Böllinger Höfe

De productie van de nieuwe R8 vindt niet meer plaats in de Neckarsulm-fabriek. Alle tools om de sportwagen te produceren zijn in augustus vorig jaar overgeplaatst naar de nieuwe fabriek Audi Böllinger Höfe in Heilbronn, op zes kilometer afstand van de fabriek in Neckarsulm. Het pand bestrijkt een oppervlakte van 23 hectare: ongeveer een vierde van de totale oppervlakte van Neckarsulm. Er werken ongeveer 400 mensen. Audi produceert er de R8 Coupé en R8 Spyder maar ook de carrosserie van de Lamborghini Huracán, omdat zowel de Audi als de Lamborghini gebruikmaken van eenzelfde aluminium frame. In de nieuwe faciliteit kan Audi ongeveer tien tot twintig R8’s per dag bouwen.

Liever carbon

De keuze voor aluminium was niet de wens van Lamborghini. De Italianen hadden liever een carbon monocoque gekozen, maar dat vond moederbedrijf Audi te duur worden. Ten opzichte van het huidige frame levert het nieuwe frame een gewichtsbesparing van 25 kg op, al was er veel meer gewichtsreductie mogelijk als er voor het duurdere carbon was gekozen.