Nieuws/Lifestyle
863411
Lifestyle

Beyoncé verslaat Aretha Franklin met 19e Grammy

Beyoncé heeft tijdens de Premiere Ceremony van de Grammy Awards in Los Angeles haar 18e en 19e Grammy gewonnen.

Beyoncé heeft tijdens de Premiere Ceremony van de Grammy Awards in Los Angeles zondagmiddag (lokale tijd) haar 18e en 19e Grammy gewonnen. Ze sleepte de prijzen voor Best Surround Album (met de plaat Beyoncé) en Best R&B Song (voor Drunk In Love met Jay Z) in de wacht.

Daarmee passeert ze Aretha Franklin in aantal en is ze nu de op één na meest geëerde vrouw, na Alison Krauss die in totaal 27 Grammy's op haar naam heeft staan. Beyoncé is met in totaal 51 nominaties ooit wel de vaakst genomineerde vrouw in de geschiedenis van de Grammy's.

Naast de twee prijzen die ze al won maakt ze dit jaar met haar album Beyoncé nog kans op de belangrijkste Grammy, voor het beste album. Ook kan ze samen met haar man Jay Z opnieuw winnen met de hit Drunk In Love, in de categorie Best R&B Performance. De zangeres viste naast het nest in de categorieën Best Urban Contemporary Album en Best Music Film.

Ook Pharrell Williams, die net als Beyoncé zes nominaties heeft, viel tijdens de Premiere Ceremony al in de prijzen. Hij won de prijs voor Best Urban Contemporary Album, met Girl, en Best Music Video met Happy. Hij maakt met Happy ook nog kans op de prijs voor Best Pop Solo Performance en in de categorie Album Of The Year dingt Pharrell zowel met zijn eigen plaat Girl als met de albums Beyoncé (van Beyoncé) en X (van Ed Sheeran).