Nieuws/Lifestyle
870355
Lifestyle

Shelby viert 50 jaar Cobra 427

De AC Cobra is weliswaar ouder dan vijftig jaar, maar dat weerhoudt Shelby American er niet van om volgend jaar (morgen dus) een Abraham in de tuin te zetten. Dan is het namelijk een halve eeuw geleden dat de Cobra 427 op de markt kwam.

En jubilea zijn goed voor de publiciteit en goed voor de verkoop, dus staat Shelby stil bij de verjaardag van de Cobra 427 met een gelimiteerde oplage van vijftig nieuwe exemplaren. Ze zijn vanaf 13 januari te koop en kosten omgerekend ruim 98.000 euro (voor de variant met een carrosserie van glasvezel) of 148.000 euro (voor de versie met een aluminium body).

Achtcilinder

Wat Shelby echter in de kleine lettertjes vermeldt, is dat de prijzen exclusief motor en versnellingsbak zijn. Kopers moeten dus zelf nog zorgen voor een transmissie en een dikke 7,0 liter 427 V8 (een wat bescheidener achtcilinder kan vast ook wel).

Aluminium

De vijftig nieuwe Cobra’s krijgen af fabriek wel een aantal onderstelupdates mee en uiteraard een aantal obligate jubileumlogo’s. De auto’s zijn te bestellen in twee ‘kleuren’: blauw met witte strepen of blank aluminium. Al is die laatste natuurlijk niet leverbaar op de glasvezelmodellen.