Nieuws/Lifestyle
870386
Lifestyle

Sam Raimi verknalde Spider-Man 3

Zijn eerste twee Spider-Man-films konden rekenen op lof - zijn derde werd afgekraakt. Regisseur Sam Raimi geeft in een interview met Nerdist toe dat hij gefaald heeft bij het maken van de derde Spider-Man.

"Het is een film die niet goed werkte. Ik probeerde het te laten werken, maar ik geloofde niet echt in alle karakters." Het gebrek aan geloof in het maken van de film uit 2007 werd fataal, vertelt de regisseur. "Dat viel niet te verbergen. Als de regisseur ergens niet van houdt is het fout om het hem te laten doen terwijl zoveel andere mensen er wel van houden."

De ambities voor de derde Spider-Man waren na de vorige successen te hoog, vindt Raimi. "Dat heeft ons de nek omgedraaid. Ik had bij de karakters en hun relaties moeten blijven en die moeten laten ontwikkelen in plaats van daar buiten te gaan." Naar verluidt was Raimi gefrustreerd omdat hij de karakters Sandman en The Vulture in de film wilde hebben, maar de filmstudio stond erop dat Venom zijn entree zou maken.

Inmiddels is de derde Spider-Man alweer aangekondigd in de serie The Amazing Spider-Man van regisseur Marc Webb, waar Raimi zich positief over heeft uitgelaten. "Het was moeilijk om de film te gaan zien omdat ik zo gehecht aan Spider-Man was", vertelde hij in 2013 aan HeyUGuys. "Uiteindelijk heb ik het gedaan en het was geweldig. En bevrijdend." In documenten die lekten uit de gehackte computers van Sony viel zijn naam bij de productie van de nieuwe serie, maar zijn betrokkenheid is niet bevestigd.