Lifestyle/Culinair
872046478
Culinair

Dagrecept: Calamarata met worst en paprika

Heeft u wel eens alle pastasoorten op een rijtje gezien? Zo ja, dan weet u dat pasta verder gaat dan spaghetti, fusilli, tagliatelle en farfalle.

In het algemeen geldt dat stevigere sauzen passen bij bredere pasta. Zo gaan pappardelle-linten goed met vleessauzen, dunne pasta zoals fettucine en linguine gaan goed met simpele roomsauzen of delicate zeevruchten. Voor deze saus kunt u calamarata gebruiken, een dikke ringvormige pasta die een beetje op calamari lijkt en vaak met een lichte tomatensaus en inktvisringen wordt geserveerd. Wij gaan echter voor worst.

Snijd de paprika in kleine stukjes, bak dit vijf minuten op hoog vuur in olie, met een snufje zout. Verkruimel de worst in de pan en bak dit bruin. Voeg de gesneden tomaten toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Kook de pasta in kokend water met wat zout beetgaar, giet af en bewaar een beetje van het kookwater.

Voeg de pasta toe aan de saus, samen met het water en roer het geheel een paar minuten door. Breng de pasta op smaak smaak met versgemalen witte peper en verse, gescheurde blaadjes basilicum.

Nodig voor 4 personen:

- 320 calamarata-pasta

- 400 g gepelde tomaten (gesneden)

- 100 g Italiaanse worst

- 1 gele paprika

- 40 g olijfolie

- handje basilicum (gescheurd)

- zout en witte peper