Nieuws/Lifestyle
872344
Lifestyle

Lachen naar de camera: productieversie Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo heeft onlangs de persfoto’s geschoten van de nieuwe 4C Spider. Bij de opnames was echter niet alleen de cameraploeg van Alfa Romeo aanwezig... Het gevolg? Het definitieve design van de open sportwagen is nu al te aanschouwen.

Extra luchtopening, geen insectenogen

Nu was het uiterlijk uiteraard geen verrassing meer, want Alfa Romeo stelde al meerdere keren een 4C Spider Concept voor op autobeurzen. Toch zijn er wel een aantal wijzigingen ten opzichte van het conceptmodel. De centrale dubbele Akrapovic-uitlaatstuk van het prototype is weggelaten. Net als de Coupé krijgt het model een uitlaatstuk aan iedere kant. Verder is er een extra luchtopening aangebracht net boven de sideskirts. Dit moet betere koeling voor de transmissie opleveren. De koplampen van de 4C Coupé, een soort insectenogen met in elke unit vijf LED's, maken plaats voor reguliere exemplaren - iets wat bij veel liefhebbers goed in de smaak zal vallen.

Motor

De aandrijflijn blijft naar verluidt hetzelfde. Achterin huist dus een 1.750 cc grote viercilinder turbomotor (240 pk) gekoppeld aan een TCT-automaat met dubbele koppeling.

De Europese première staat gepland voor de Autosalon van Genève van 3 tot 15 maart 2015), al stelt Alfa Romeo de Italiaanse schone vermoedelijk al eerder voor op de autoshow van Detroit (10-25 januari).