Nieuws/Lifestyle
872367
Lifestyle

Terugroepactie voor nieuwe Mini hatchback [UPDATE]

Mini roept wereldwijd exemplaren terug van de nieuwe driedeurs Mini hatchback. Door een fabricagefout kan bij een botsing de vergrendeling van de stoelleuning losschieten waardoor de leuning onverwachts achterover kan klappen.

UPDATE - In Nederland worden 51 auto's teruggeroepen. De bezitters ervan krijgen bericht van de importeur dat ze het defect bij de dealer kunnen laten verhelpen. De problemen doen zich voor bij Mini's van de derde generatie, die tussen 12 augustus en 2 september zijn geproduceerd. Het foutieve stoelmechanisme is door een externe leverancier geleverd aan zowel de Mini-fabriek in Born als die in Oxford.

Defect stoelmechanisme

Volgens het RDW terugroepregister is de verstelling van de voorstoelen niet juist afgesteld. Het probleem dat hierdoor ontstaat, is dat de leuning niet goed vergrendeld kan worden en bij een aanrijding dus los kan schieten.

Verenigde Staten

De importeur BMW Nederland heeft het defect op 27 november aangemeld bij de RDW. In de Verenigde Staten was het probleem op 10 november dit jaar al bekend bij de National Highway Traffic Safety Administration.