Nieuws/Lifestyle
872368
Lifestyle

Glickenhaus’ SCG 003 duikt op

De ontwikkeling van de SCG 003 van de Amerikaan James Glickenhaus vordert gestaag. De racer, zowel geschikt voor de openbare weg als het circuit, mag inmiddels ook buitenspelen.

Verrassingseffect

De SCG 003 is voor het eerst in het openbaar opgedoken. In de naam van de sportwagen staan de letters SCG voor Scuderia Cameron Glickenhaus. Camouflage moet ervoor zorgen dat het verrassingseffect niet is weggenomen voor de officiële onthulling op de Autosalon van Genève in maart 2015. Toch zijn de contouren van de sportwagen al duidelijk zichtbaar. Grote spoilers zorgen voor extra downforce en in het ontwerp zijn grote luchtinlaten aangebracht voor koeling van de twinturbo V6-motor en een betere aerodynamica.

Blanco

Glickenhaus is begonnen met een blanco vel papier. De basis wordt gevormd door een koolstofvezel chassis. In het beginstadium van de ontwikkeling vertelde James nog tegen Autovisie dat de SCG 003 "zal choqueren zoals de Ferrari Modulo in 1970”. Hij vervolgde: “Ik kan ermee leven als niet iedereen hem begrijpt. Als we de auto in het paddock neerzetten, zullen de ogen uit de kassen rollen bij Audi en Porsche. Ze zullen niet snappen hoe we zo’n auto straatlegaal hebben gekregen.”

 

Volgens Glickenhaus wordt een pure sportwagen. “Ieder onderdeel is puur functioneel. Daarom zijn motorkap en neus uit één geheel gemaakt. Dat staat snellere pitstops toe. Tegelijk moet het mooi zijn”, zegt hij.

Jim

James – Jim voor zijn vrienden - Glickenhaus is een professionele Amerikaanse investeerder bij Glickenhaus & Co dat door zijn vader Seth werd opgericht. Voor zijn carrière in dit bedrijf was hij regisseur van verschillende horrorfilms. Nu legt hij zich zowat fulltime toe op zijn autocollectie. In die collectie staan tientallen bijzondere auto’s, maar met vooral twee auto’s kreeg hij grote bekendheid: naast een Ferrari P4/5 (Enzo basis) ook een F4/5 Competizione (430 Scuderia basis).