Nieuws/Lifestyle
872396
Lifestyle

Na M komt N

Hooggeplaatste BMW M-technicus naar Hyundai

Hyundai heeft Albert Biermann, een hooggeplaatste BMW M-technicus, binnengehaald om sportieve modellen te ontwikkelen.

“We geven hem de leiding over het ontwikkelen van voertuigen met een hoge performance maar zal zich ook toeleggen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, geluid en systemen”, laat Hyundai (waar Kia ook onder valt) in een verklaring weten. De 57-jarige Biermann was de afgelopen 30 jaar werkzaam voor BMW. In zijn rol bij Hyundai krijgt hij ook een adviserende taak met betrekking tot productstrategie en marketing voor de Europese markt. Hij start in april 2015 en krijgt als standplaats Seoul.

N-label

Hyundai krijgt in de toekomst het N-label. Het label moet uitgroeien tot een soortgelijk niveau als Mercedes heeft met AMG en Opel met OPC. Het eerste performance gerichte model van Hyundai wordt een hot hatch in de vorm van een i20 N. Biermann zal betrokken zijn bij de ontwikkeling van dit model, maar ook van toekomstige N-modellen.

i20 N

In eerste instantie moet de i20 N 180 tot 190 pk krijgen, maar daarna wil Hyundai nog een stapje verder gaan, zo onthulde de fabrikant eerder al aan Autovisie. “Het absolute topmodel van de reeks beschikt over een 220 tot 230 pk sterke turbomotor. In deze modellen zul je het DNA van onze WRC-rally-auto vinden", liet Hyundai weten.