Nieuws/Lifestyle
872397
Lifestyle

Opel: 'Mogelijk nog geen winst in 2015/2016'

De komende twee jaren blijven moeilijk voor Opel. Algemeen directeur Karl-Thomas Neumann heeft gewaarschuwd dat er in 2015 en 2016 mogelijk nog geen winst wordt gemaakt.

Volgens de Duitse krant Bild schreef Neumann in een brief aan driehonderd Opel-managers: “Voor 2015 voorzien we een sterke tegenwind. En ook onze volgende stap, winstgevendheid in 2016, is nog zeker geen uitgemaakte zaak.”

Roebel

Opel heeft in de afgelopen twaalf jaar bijna 15 miljard euro aan verliezen geleden. Recentelijk heeft de autobouwer het moeilijk gekregen in zijn derde markt Rusland, waar de resultaten onder druk staan vanwege de slechte economie en zwakke roebel.

Teleurgesteld

Bild schrijft dat Neumann zijn brief heeft verstuurd omdat hij teleurgesteld is in het gebrek aan enthousiasme bij zijn topmanagement. “Ik geloof dat veel van Opels leiders het managen van projecten als hun belangrijkste taak zien en niet het leiden van mensen”, citeert de krant hem. “Dat is niet wat ik verwacht van onze belangrijkste leidinggevenden.”

Vooruitgang

Ondanks de moeilijkheden hoopt Neumann Opel in 2016 toch weer winstgevend te maken. “Ik heb daar veel vertrouwen in”, zei hij. We vechten iedere dag om dat doel te bereiken. En we zien vooruitgang.”