Nieuws/Lifestyle
873628
Lifestyle

Lexus heeft F-verrassing in Detroit

Lexus neemt naar eigen zeggen een nieuw, ultrasportief F-model meer naar de autoshow van Detroit begin januari. Wat het is, wil Lexus niet kwijt.

De Japanse autobouwer wil het F-label graag uitbreiden. Lexus voegde onlangs de 477 pk sterke RC F toe aan het modellenprogramma. Dat is voorlopig het enige F-model. Het nieuwe F-model in Detroit wordt volgend jaar toegevoegd aan het programma. Wat het precies is, wil de fabrikant nog niet kwijt, maar eerder werd al duidelijk dat Lexus graag van de GS graag een F-model ziet verschijnen en kijkend naar de contouren van de motorkap en grille lijkt die kans groot.

GS F makkelijk te realiseren

Het F-label is belangrijk voor Lexus, vooral vanwege imagotechnische redenen. Lexus wil met een F-model de liefhebber aanspreken die van sturen en snelheid houdt. Dat geldt ook voor de onlangs gelanceerde RC F. “We vinden het belangrijk dat iedereen met plezier moet kunnen rijden”, zegt Yukihiko Yaguchi, chief engieer van de RC F. Het platform van de RC komt overeen met dat van de GS. Dan zou het voor Lexus eenvoudig moeten zijn om de techniek van de RC F ook onder te brengen in de GS.

Verkopen

Toch moeten we volgens Yaguchi niet van ieder model een F-model verwachten. “We kijken naar interessante business cases”, zegt de engineer. Van de IS F heeft Lexus meer dan 11.000 stuks verkocht. De RC F moet jaarlijks tussen de 3600 en 4800 stuks verkopen. “Het gaat er vooral om dat de F een positieve bijdrage levert aan het imago van Lexus.”