Nieuws/Lifestyle
873652
Lifestyle

Een sportwagen met een functie

Infiniti's racer voor Gran Turismo is klaar

Na verschillende andere autofabrikanten heeft ook Infiniti zijn creatie klaar voor de racegame Gran Turismo 6. Met de Infiniti Concept Vision Gran Turismo gedoopte racer kan inmiddels al gereden worden in het spel.

Designindicatie

Volgens het bedrijf is de supercar meer dan een designexercitie. Het model geeft ook een designindicatie voor toekomstige high performance modellen van het merk. Voor het ontwerpen van de sportwagen vroeg Infiniti eigen designstudio’s om een ontwerp in te sturen. Uiteindelijk werd het design van Infiniti Design Beijing verkozen tot winnaar. Leuk details, de auto is ook echt gebouwd!

V8 + elektro

Hoewel de Infiniti Concept Vision Gran Turismo alleen digitaal bestaat, heeft het merk wel enkele details vrijgegeven. Zo moet het model een gewichtsverhouding hebben van 45:55 (voor/achter) en ligt de motor net voor de vooras. En wat voor motor? Infiniti kiest er voor twee: een ongeblazen 4,5 liter V8 en een elektromotor.

Merken

De auto is bedoeld voor de categorie Vision Gran Turismo in Gran Turismo 6 voor de Playstation 3. De sectie in het spel is speciaal opgezet voor de digitale viering van vijftien jaar Gran Turismo-games voor de Playstation-spelcomputers. Ontwerpteams van Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Bertone, GM Design, Honda, Infiniti, Italdesign Giugiaro, Jordan Brand, Mercedes-Benz, Nike, Nissan, Peugeot, SRT(Chrysler), Volkswagen en Zagato maken allemaal studiemodellen voor de rubriek. Een aantal hebben we al gezien. Een overzicht...

Overzicht

Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo

BMW Vision Gran Turismo

Chaparral 2X Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo

Subaru Viziv GT Vision

Toyota FT-1 Vision GT

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo

 

Klik hier indien de video niet zichtbaar is.