Nieuws/Lifestyle
873737
Lifestyle

Koddige krullenbol krijgt nieuw gezicht

Filmrecensie: Annie

Kerst staat weer voor de deur en dus zal klassieker Annie ongetwijfeld weer op televisie verschijnen. Vaste prik voor de liefhebbers. Dit jaar is de feelgoodmusical echter ook in een modernere versie te zien, die net zo warm en charmant is.

In grote lijnen is deze nieuwe interpretatie hetzelfde: een arm meisje belandt in een luxeleven wanneer ze bij een steenrijke vent mag logeren. Annie is daarmee eindelijk af van de verslonsde en verbitterde Mevrouw Hannigan, maar liever nog zou ze haar eigen ouders weer terugzien.

Regisseur Will Gluck heeft dat verhaal nu in een compleet andere vorm gegoten. In plaats van de jaren dertig speelt deze Annie zich af in het New York van 2014, dat wordt gedomineerd door smartphones, sociale media en massabespeling. De rijke burgemeesterskandidaat die Annie onder zijn hoede neemt, kan haar goed gebruiken als charmeoffensief tijdens de verkiezingen.

Dat is te begrijpen, want Annie wordt gespeeld door de guitige Quvenzhané Wallis, die twee jaar geleden de jongste Oscargenomineerde ooit werd met haar ontwapenende rol in Beasts of the southern wild. Het elfjarige talentje is geknipt voor de rol, ook al heeft ze een donkere bos haar in plaats van de iconische rode krullen.

De bekende musical wordt een nieuwe beleving in handen van Gluck. Zelfs de geliefde liedjes zijn voorzien van een moderner geluid, of in een aantal gevallen compleet herschreven tot popmuziek. Voor de verstokte fans misschien slecht nieuws, maar het geeft dit hartverwarmende kerstverhaal wel een fris nieuw gezicht.