Nieuws/Lifestyle
874573
Lifestyle

Laatste kans op inboedel Marussia F1-team

Liefhebbers van de failliete renstal Marussia hebben nog tot 17 december om een bod uit te brengen op de complete inboedel. Er kan zelfs geboden worden op de F1-wagens waarmee Marussia reed, al hebben ze geen motoren.

Assortiment

De veiling valt onder verantwoordelijkheid van veilinghuis CA Global Parners. In het assortiment zitten naast de F1-racers ook vrachtwagens, reserve-onderdelen, kantoorartikelen, computers, gereedschappen,race overalls en andere soorten kleding. De curatoren hopen met de opbrengst van de verkoop van artikelen schuldeisers af te betalen.

Marussia kwam in oktober onder curatele te staan en meldde begin november dat er geen nieuwe koper was gevonden. Er zijn toen tweehonderd werknemers ontslagen.

Bieden kan via deze link.

Ook geen straatauto's meer

Marussia Motors, ook onderdeel van de Marussia-handelsnaam, stopte al in april dit jaar met alle activiteiten. In 2008 maakte het publiek kennis met de sportwagens B1 en de B2. In 2010 volgde nog een concept car voor een SUV met de naam F1. Destijds waren er plannen om daar 300 stuks van te bouwen, maar uiteindelijk is er niets meer van vernomen. De productiecijfers van de B1 en B2 zijn niet bekend, maar waarschijnlijk zijn daar niet meer dan een handvol exemplaren van gemaakt.