Nieuws/Lifestyle
883726
Lifestyle

Restyling voor Porsche 911 onderweg

Porsche grijpt de IAA-autoshow in Frankfurt in september 2015 aan om daar voor het eerst de gerestylede 911 te tonen. Is dat tevens het moment dat Porsche de 911 Turbo een andere achterspoiler geeft?

De Duitse autobouwer heeft foto's vastgelegd waarop een 911 Turbo met een afwijkende spoiler is te zien. De vleugel achterop kenmerkt zich door eindstukken die opwaarts lopen. De huidige 911 Turbo, inclusief de potente S-versie, beschikken over een achterspoiler die tamelijk vlak is en de hoekstukken juist naar beneden toe afgerond zijn. Ook op de optielijst is het nieuwe exemplaar niet te vinden. Daar staat wel een gefixeerde duck-tail, maar dat model is niet met de hier afgebeelde spoiler te vergelijken.

Facelift

Porsche voert volgend jaar enkele subtiele wijzigingen aan de 911 door. Dat blijft niet alleen bij cosmetische verbeteringen. Naar verluidt debuteert ook een 3.0-zescilinder boxermotor in de Carrera. Door de toepassing van een turbo komt de output boven die van de huidige (atmosferische) 3.6-zespitter te liggen. De facelift betekent overigens niet dat de Duitse autobouwer de veel besproken viercilinder turbomotor in het model lepelt. De geblazen vierpitter debuteert in de Boxster en Cayman. Later wordt gekeken of de krachtbron ook in de opvolger van de 911 komt te hangen. De levering van de vernieuwde 911 start nog voor de oudjaarsdag 2015.