Lifestyle/Gezondheid
884804092
Gezondheid

’Thuiswerken kan negatieve invloed hebben op je nachtrust’

Thuiswerken heeft een hoop voordelen: je kunt onder meer makkelijker je eigen tijd indelen en bent minder tijd en kosten kwijt aan reizen. Maar er zijn ook nadelen. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat thuiswerken kan zorgen voor een slechte nachtrust, vooral onder jonger werknemers.

Dat is een van de conclusies die kan worden getrokken op basis van een onderzoek van de Britse Vereniging voor Counseling en Psychotherapie. De vereniging wilde weten wat de afgelopen twee jaar de impact was van de coronapandemie op de geestelijke gezondheid en de slaapkwaliteit van Britse werknemers.

Uit de onderzoek waarbij de gegevens van 5316 Britten van verschillende leeftijden zijn vergeleken, blijkt dat twee vijfde van de ondervraagden vindt dat meer tijd thuis doorbrengen een negatieve invloed heeft op hun nachtrust. Meer dan de helft van de twintigers die te kampen hebben met slaapproblemen zegt dat thuiswerken hiervan de oorzaak is. Onder de 65-plussers is dit percentage 34%.

Het zijn ook vooral de jongeren die klagen dat ze ’s sochtends grote moeite hebben om uit hun bed te komen. 48% van de twintigers denkt dat dit door thuiswerken komt.

Hoe is dat dan te verklaren? Simpel: experts denken dat door thuiswerken het voor veel mensen lastig maakt om privé en werk gescheiden te houden, wat weer voor problemen kan zorgen voor je mentale gezondheid.