Nieuws/Lifestyle
885522
Lifestyle

Volkswagen Golf R ook in gezinsverpakking

Een Volkswagen Golf R met iets meer ruimte voor de familie? Hij staat op de autoshow van Los Angeles en komt in het voorjaar van 2015 naar Nederland.

Identiek

Onderhuids is de Golf R Variant identiek aan de Golf R hatchback. Ook in dit model plaatst Volkswagen dus een 2.0 TSI met 300 pk en 380 Nm en wordt het vermogen via vier wielen op het wegdek overgebracht. Op prestatiegebied doet de station nauwelijks onder voor de hatchback. De sprint van 0 naar 100 km/h neemt 5,1 tellen in beslag, bij de hatchback is dat 4,9 seconden.

Verwachtingen

De vorige generatie Golf R, alleen geleverd als hatchback, werd pas in de laatste twaalf maanden van de Golf-carrière in Amerika uitgebracht. Nu komt de Golf R veel eerder uit, waardoor Volkswagen USA het topmodel veel langer kan aanbieden. Van de voorganger werden in de VS in zeven maanden tijd 5.500 stuks verkocht.

Van de nieuwe Golf R heeft het merk hogere verwachtingen, vooral nu de rappe uitmonstering ook als Variant wordt uitgebracht. Zowel de Golf R als Golf R Variant arriveert in het eerste kwartaal van 2015 op de Amerikaanse automarkt. De Golf R hatchback wordt al sinds eind 2013 geleverd in Europa. De Nederlandse importeur verwacht de Variant in het voorjaar.

Autovisie TV reed onlangs met de Golf R. Bekijk de video daarvan hierboven