Nieuws/Lifestyle
885883
Lifestyle

Porsche '988' in de ijskast

Porsche heeft de plannen om een spiksplinternieuwe sportwagen met middenmotor te ontwikkelen op een laag pitje gezet, nu de fabrikant zijn technici hard nodig heeft voor de ontwikkeling van de nieuwe Panamera (2016), de Cayenne (2017) en de nieuwe generatie boxermotoren voor de sportwagenmodellen.

Met de 988, zoals de sportwagen intern wordt aangeduid, wil Porsche de aanval openen op de Ferrari 458 Italia en de Lamborghini Huracan. De sportwagen zou net als die types de beschikking krijgen over een motor met een vermogen van rond de 600 pk. In het geval van de Porsche zou het vermogen uit een achtcilindermotor worden gehaald. Echter, het besluit over het model laat op zich wachten. Volgens het Engelse AutoCar zou de autobouwer afgelopen zomer een beslissing over productie nemen, maar het magazine meldt nu dat er nog steeds geen klap op is gegeven.

Panamera Coupé

Mocht de 988 daadwerkelijk komen dan is het voor het eerst sinds de jaren negentig dat de autobouwer weer een sportcoupé met achtcilinder benzinemotor levert. De laatste was de 928, gebouwd van 1977 tot en met 1995. De 988 moet zeker niet gezien worden als de virtuele opvolger van de 928. Een coupévariant van de Panamera kan gezien worden als de vervanger van de 928.