Nieuws/Lifestyle
886078
Lifestyle

Ook Seat Leon ST Cupra in twee smaken

Seat trekt begin maart op de Autosalon van Genève 2015 het doek van de Leon ST Cupra. Het is voor het eerst dat het Cupra-embleem op een stationwagon van het merk wordt geplakt.

Net als de hatchback komt de ST Cupra er in twee versies, een 265 pk-versie en een 280 pk-uitvoering, zo heeft Autovisie achterhaald. In beide gevallen hangt een twee liter viercilinder turbomotor onder de kap. De trekkracht wordt net als bij de hatchback via de voorste wielen op de weg overgebracht. De stationwagon moet de sprint 0-100 km/h in minder dan zes tellen afronden. De topsnelheid bedraagt vermoedelijk net geen 250 km/h.

Sportief aangekleed

De ST Cupra krijgt net als de hatchback standaard led-verlichting, een specifiek front, achterklepspoiler, diffuser, twee ovale einddempers, rode remklauwen en 19 inch grote wielen.

280 pk

De Leon ST Cupra beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève begin maart. De importeur verwacht het topmodel kort daarna in ons land. Hier zal alleen de 280 pk sterke versie worden geleverd. De 265 pk-variant van de Cupra-hatchback wordt evenmin hier geleverd.