Nieuws/Lifestyle
888731
Lifestyle

Rik Ringers-album ter ere van Porsche 911 Targa

Stripliefhebbers opgelet! De 911 Targa bestaat vijftig jaar en dat viert Porsche met een heruitgave van het album Spoken in de Nacht van stripheld Rik Ringers, van oudsher een Targa-rijder.

De gebonden uitgave van Spoken in de Nacht verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1.991 exemplaren en is tot stand gekomen in samenwerking met de oorspronkelijke uitgever De Lombard. Bij ieder album hoort een tekening waarop hoofdpersoon Rik Ringers tussen de allereerste en de meest recente Porsche 911 Targa staat.

Tibet

Het eerste exemplaar van de Spoken in de Nacht-heruitgave is op 5 november uitgereikt aan de weduwe van Gilbert Gascard (beter bekend als Tibet), de voormalige tekenaar van Rik Ringers. De andere 1990 zijn te koop via de Porsche Webshop voor 19,95 euro.

Misdaadmysterie

Voor wie de albums van Rik Ringers niet kent: de blonde hoofdpersoon is een journalist die steevast een misdaadmysterie met bovennatuurlijke elementen onderzoekt. In vrijwel alle gevallen blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand en worden de daders ontmaskerd als doodgewone mensen. Rik Ringers debuteerde in 1955 en figureerde in 78 stripalbums. In 2016 komt de 79ste uit.