Nieuws/Lifestyle
888754
Lifestyle

Startschot voor verlengde Infiniti Q50

De eerste Infiniti Q50L is een feit en dat betekent dat het luxemerk van Nissan met de bouw van auto´s in China van start is gegaan. Infiniti bouwt nu zijn auto´s in drie landen op twee continenten. Een productiefaciliteit in een vierde land volgt komend jaar.

Infiniti bouwt zijn modellen in China voor de lokale markt. Het merk heeft een productievoorziening in de Hubei-regio. Voor de bouw van de auto´s is het Japanse merk in zee gegaan met Dongfeng, waarmee het moederbedrijf reeds een joint-venture heeft. De onderneming heet Dongfeng Infiniti Motor Co., Ltd. De Infiniti-producten rollen dan ook uit een bestaande fabriek. Van de 250.000 productieplaatsen zijn er 60.000 voor Infiniti gereserveerd.

Europa

De Nissan-dochter maakt zijn auto´s nu in Japan, de Verenigde Staten en China. Volgend jaar start de productie in Groot-Brittannië. In Engeland gaat Infiniti de Q30 en de QX30 vervaardigen. Deze kleinere modellen zijn gebaseerd op Mercedes A-Klassetechniek en moeten de afzetcijfers in Europa een enorme boost geven. De ´30´-reeks zal ook elders in de wereld in de verkoop gaan.

Lang

De in China gebouwde Q50L is uitsluitend bedoeld voor de lokale markt. De ´L´ in de type-aanduiding staat voor Lang en duidt op een toegenomen lengte en wielbasis ten opzichte van de reguliere Q50. De wagen meet 4,85 meter van bumper tot bumper en de afstand tussen de assen is tot 2,90 meter toegenomen. De extra centimeters tussen de bumpers komen ten goede aan de achterpassagiers, waarvan de benen over meer bewegingsvrijheid beschikken. De QX50L die binnenkort in China in productie gaat, kent hetzelfde recept.

Ambitie

De twee types moeten een belangrijk steentje bijdragen aan de verkoopambitie van Infiniti in China. Het merk heeft zich ten doel gesteld om in 2018 100.000 auto´s in het Aziatische land te verkopen, waarvan de helft lokaal wordt gebouwd. In de eerste drie kwartalen van dit jaar verkocht de Nissan-dochter er 20.800 voertuigen.