Nieuws/Lifestyle
889011
Lifestyle

Extra badge voor Jaguar F-Type Coupé R, AWD erbij

Is 550 pk op de aangedreven achterwielen van de Jaguar F-Type Coupé R iets te veel van het goede? Voor enkele clientèle wel. Vandaar dat de autobouwer optioneel vierwielaandrijving op het topmodel van de F-Type Coupé gaat aanbieden.

De sportcoupé krijgt permanente vierwielaandrijving, maar de verdeling van de trekkracht tussen voor- en achteras wordt door de elektronica geregeld. In de basis gaat de motoroutput naar de achteras. Zodra een van de achterwielen grip verliest, gaat de trekkracht van de geblazen achtcilinder benzinemotor naar de voorste wielen.

AWD

Jaguar, dat de vierwielaangedreven uitvoering de eenvoudige aanduiding AWD meegeeft, levert de extra aandrijfas niet op de types met zescilinder noch op de cabrioletvariant.Ten minste, nog niet. De F-Type Coupé R heeft in ieder geval de primeur. De aanwezigheid van de as betekent wel een iets hoger wagengewicht, maar de sprinttijd van stilstand naar 100 km/h is met iets meer dan vier tellen nog altijd zeer rap te noemen. De top is onveranderd elektronisch begrensd op 300 km/h.

Los Angeles

De F-Type R AWD debuteert later deze maand op de autotentoonstelling in Los Angeles (21-30 november). De uitvoering is per direct te bestellen voor een nog onbekende prijs.