Nieuws/Lifestyle
889126
Lifestyle

Gemiste afspraak

Filmrecensie| 3 Coeurs

Een trein gemist, zijn droomvrouw gevonden. Het begin van een bloeiende romance? Dat had zo kunnen zijn, als belastinginspecteur Marc  in 3 Coeurs z’n vervolgafspraak met Sylvie maar had gehaald.

Zonder telefoonnummer, emailadres of zelfs maar een achternaam blijkt het onmogelijk zijn potentiële geliefde te achterhalen in dit romantische drama van schrijver-regisseur Benoît Jacquot. Gelukkig laat Marc zich gemakkelijk troosten, want niet veel later krijgt hij in hetzelfde provinciestadje waar hij Sylvie ontmoette een relatie met Sophie (Chiara Mastroianni).

Hun huwelijk staat al in de steigers wanneer hij ontdekt dat Sophies naar Amerika geëmigreerde zus een wel héél bekend gezicht heeft. Klinkt die samenloop van omstandigheden al geforceerd, in 3 Coeurs wordt het daarna allemaal nog veel ingewikkelder.

Dat lijkt een cultuurgebonden oorzaak te hebben. De betrokkenen babbelen op typisch Franse wijze heel wat af, maar zeggen nooit echt waar ’t op staat. Waardoor de verwikkelingen in Jacquots film uiteindelijk zulke melodramatische vormen aannemen, dat zelfs deze groep gerenommeerde acteurs er louter treurig bij kan kijken.