Nieuws/Lifestyle
889453
Lifestyle

Nederlander in remake Ben-Hur

De Nederlandse acteur Marwan Kenzari heeft een grote rol bemachtigd in de remake van het epos Ben-Hur. Dat heeft zijn agent dinsdagavond bevestigd.

Ben-Hur vertelt over de onmogelijke vriendschap tussen de Joodse prins Judah Ben-Hur en de Romeinse legerleider Messala. Kenzai speelt de rol van Druses, de rechterhand van Messala. De opnames vinden vanaf februari plaats in Europa. De regie is in handen van de Russische regisseur Timur Bekmambetov, die een paar jaar terug doorbrak in Hollywood met de spectaculaire thriller Wanted.

Het is het tweede Engelstalige project van Kenzari in korte tijd. Eerder dit jaar nam hij in Duitsland de film Autobahn op, waarin hij naast sterren als Anthony Hopkins en Ben Kingsley te zien is. De Nederlandse acteur staat in de internationale belangstelling sinds zijn bekroonde rol in het rauwe drama Wolf. Hij speelt in deze film een jongen uit een achterstandsbuurt die hoopt een toekomst te kunnen opbouwen dankzij zijn kickbokstalent.

De roman Ben-Hur van schrijver Lewis Wallace is inmiddels al vijf maal verfilmd. De bekendste versie stamt uit 1959, met hoofdrollen voor Charlton Heston en Stephen Boyd. Dit epos werd bekroond met het recordaantal van elf Oscars. In de nieuwe remake spelen acteurs Jack Huston en Toby Kebbell de hoofdrollen. Een andere belangrijke bijrol is weggelegd voor Morgan Freeman.