Nieuws/Lifestyle
889458
Lifestyle

Hollywood-regisseur verfilmt Nederlands boek

De Nederlandse regisseur David Cocheret, die zojuist in Hollywood de thriller Night Eyes heeft gemaakt, heeft de rechten gekocht van het boek Glimlach van boven van schrijver Dave Mossing. Cocheret werkt momenteel aan het script en wil het project binnenkort in Nederland gaan draaien.

Glimlach van boven is het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een jongen die probeert te leren leven met de schizofrenie van zijn moeder. Maar als de ziekte zich steeds verder ontwikkelt, vraagt zij hem te helpen met een wanhoopsdaad. Cocheret noemt het 'een waanzinnig verhaal over een veel te onbekend onderwerp'. "Ik heb nog nooit zo goed begrepen wat schizofrenie met iemand kan doen, en ook met de geliefden van die persoon. Dit boek schreeuwde erom verfilmd te worden.”

Cocheret, die de afgelopen jaren werkervaring opdeed in Hollywood, praat momenteel met Nederlandse producenten en distributeurs die in het project willen stappen. Acteurs kan hij nog niet noemen. De 25-jarige Nederlander maakte de afgelopen jaren carrière in de Amerikaanse filmwereld. Zijn voorlopige hoogtepunt, zijn speelfilmdebuut Night Eyes, beleeft dinsdag zijn wereldpremière in Hilversum. Daarna is de verfilming van het boek van de Limburgse thrillerschrijver Jack Lance vanaf donderdag te zien in het JT-theater in Hilversum.

Het is de bedoeling dat de Night Eyes later door het hele land te zien is.