Nieuws/Lifestyle
893519
Lifestyle

Jeep in de B-compagnie

Eerste testnotities: Jeep Renegade

Dit is nummer tien in het populaire B-segment, maar hoe gaat hij finishen?

Ze staan allemaal in de segmenttest van Autovisie die nu in de winkel ligt. Daarin duelleren de Citroen Cactus, Renault Captur, Mini Countryman, Opel Mokka, Dacia Duster, Peugeot 2008, Nissan Juke, Ford EcoSport en Volkswagen CrossPolo om de hoogste eer. Vanaf 1 november doet deze Jeep Renegade mee met een vanafprijs van 22.990 euro. Maar die versie met 110 pk sterke 1.6 eTorq motor komt pas in 2015.

Wij reden met de 140 pk 1.4 turbo benzinemotor die twee mille meer moet kosten. Een fijne motor met een strakke zesbak, de 1.6 moet het doen met een verzet minder. Deze aandrijflijn is de voorspelde bestseller en daar kunnen we ons alles bij voorstellen. Helaas voor Jeep in Nederland geen zakelijk gewin, want de Renegade kwalificeerde zich niet voor de 20 procent of nog gunstigere bijtellingstarieven.

De Renegade rijdt er niet minder om. Hij stuurt zeker, zelfs met voldoende gevoel en de kantige koets blijft behoorlijk goed overeind. Bovendien duikt hij bij het remmen nauwelijks. De zitpositie is goed en de ruimte achterin voldoende tot goed. Aan boord geen echte praktische vondsten maar voldoende opbergvakken en bekerhouders etcetera. De bagageruimte is eveneens voldoende en groter dan menigeen maar oogt vrij smal.

 

Plus

- Geslaagde Jeep-looks- Terreinkwaliteiten- Ruime cabine 

Min

- Geen grensverlegger op geen enkele vlak- Geen bijtellingsvoordelen