Nieuws/Lifestyle
893668
Lifestyle

Nieuwe designbaas voor Lotus

Lotus heeft Russell Carr aangesteld als nieuwe designbaas van het sportwagenmerk. Hij volgt de huidige designbaas Donato Coco op.

1 november

Coco, voormalig Ferrari-designer, zwaaide sinds 2009 de scepter op de designafdeling van Lotus. Nu neemt hij afscheid van het Britse sportwagenmerk. Zijn contract loopt af op 31 oktober. Russell Carr, die al sinds 1990 werkzaam is voor Lotus, neemt zijn taken over. Over de toekomstplannen van Coco is niets bekend.

Financiële klappen

Lotus schreef de afgelopen jaren rode cijfers. In het financiële jaar tot maart 2013 leed het bedrijf een verlies van 201 miljoen euro. Het jaar ervoor werd een verlies genoteerd van 146 miljoen euro. Maar het merk herstelt zich langzaam. In de maanden juli, augustus en september van dit jaar verkocht Lotus wereldwijd 609 auto’s: een toename van 69 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en zelfs het beste resultaat sinds de crisisjaren 2007 en 2008. De verkoopteller staat dit jaar, kijkend naar januari tot en met september, op in totaal 1.723 auto’s. Maar door de financiële klappen van de afgelopen jaren heeft het merk het nog altijd niet breed.

325 banen

Jean-Marc Gales, sinds begin dit jaar CEO van Group Lotus, wil daarom via een herstructurering "een slankere, competetievere organisatie" creëren. Daarvoor moet dan echter wel een kwart van het totale personeel het bedrijf verlaten. Er wordt voor die 325 mensen gekeken naar passende oplossingen om ze bijvoorbeeld ergens anders aan het werk te krijgen. Definitief zijn deze maatregelen nog niet, want het herstructureringsplan moet nog groen licht krijgen.