Lifestyle/Reizen
893724407
Reizen

Zien: dit boetiekhotel op Aruba is óók een bomenasiel

Twee zwembaden, een fitnessruimte, een privéstrand. Boardwalk Boutique Hotel Aruba heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne zonvakantie. Extra bijzonder: Boardwark is niet alleen een hotel, maar óók een bomenasiel waar bomen worden opgevangen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Een bijzondere dronevideo toont de tropische omgeving vanuit het perspectief van de Troepiaal, de lokale zangvogel.

Boardwalk eert Aruba’s flora en fauna in de aanloop naar Earth Day op 22 april met een mooie video. De kijkers worden getrakteerd op beelden van wel dertig verschillende palmboomsoorten en tropische fruitbomen, waaronder mango, banaan en kokos. Het is net alsof je de hoteltuin bekijkt door de ogen van de Troepiaal, die regelmatig in het bomenasiel wordt gespot.

Asiel

Zo’n 2300 nieuwe bomen en planten zijn toegevoegd aan de hoteltuin, een voormalige kokosplantage. Lokale tuincentra hebben daarnaast een aantal bomen ter adoptie aangeboden.

Boardwalk werd in maart 2021 door TravelLife, een internationaal erkend duurzaamheidscertificeringsprogramma, erkend met een Gouden Certificatie-status.

Meer informatie: boardwalkaruba.com.