Nieuws/Lifestyle
893765
Lifestyle

Ook DJ Jean mocht VS niet in

Mr. Probz wil graag een promotietour door de VS maken, maar mag dit niet vanwege zijn strafblad. Hierdoor krijgt de Waves-zanger geen werkvisum van de ambassade. DJ Jean weet precies hoe Mr. Probz zich moet voelen, want ook hij mocht Amerika niet in, zo vlak voor zijn doorbraak.

Zo'n 12 jaar geleden maakte de Love Come Home-dj iets soortgelijks mee. "Ik ben zo’n 12 à 13 jaar geleden geweigerd bij de grens tussen Amerika en Canada. Ze ontdekten dat ik zonder werkvisum aan het toeren was en werd direct het land uitgezet. Ik mocht vervolgens ook vijf jaar lang het land niet meer in. Dat was met name heel zuur, omdat mijn nummer The Launch op dat moment in de Billboard Charts stond en ik net had getekend bij een van de grootste boekingskantoren van de Verenigde Staten", zegt hij tegen Metro.

Hij denkt dat dit akkefietje de carrière van Mr. Probz nog best zou kunnen schaden, net als bij hemzelf. "Vijf jaar later had ik het weer kunnen proberen, maar angst hield me tegen. Ik dacht: stel nou dat ze me oppakken? Dan zit ik daar straks in de cel. Ik ben er voorzichtiger door geworden", stelt hij. Als dit niet was gebeurd, was DJ Jean wellicht veel groter geweest. "Ik had de eerste Nederlandse dj kunnen zijn die daar zou zijn doorgebroken. Die vijf jaar hebben een hoop kapotgemaakt. Het heeft de boel voor mij verpest."

DJ Jean snapt dat Mr. Probz het nog wel een keer gaat proberen in de VS. "Ik hoop dat het lukt. Natuurlijk is een hit een hit en draaien ze hem op de radio, maar hij loopt wel een hoop promotie, herkenbaarheid en marketing mis. Heel zuur."