Nieuws/Lifestyle
893771
Lifestyle

Film met Daan Schuurmans verovert prijzen

De Nederlandse jeugdfilm Finn, met in de hoofdrollen Daan Schuurmans en Hanna Verboom, heeft weer twee prijzen in de wacht gesleept.

Het verhaal over een jongetje dat het liefst muziek wil maken, werd de afgelopen week bekroond op het Manburger Kinder- und Jugendfilmfestival en het Bielefelder International Film Festival. Finn is in Duitsland zo goed ontvangen dat de productie daar ook een bioscooprelease krijgt.

Dat heeft regisseur Frans Weisz woensdag gemeld. “Ik reis nu al maanden met Finn de wereld over en overal reageren volwassen en kinderen ontroerd en verrast”, vertelt hij. “Ik weet dat ik de reputatie heb dat ik zware films maak voor de unhappy few. Maar dit is echt een familiefilm voor een breed publiek. En dat bereikt hij nu in het buitenland ook.”

Prijzen

Finn beleefde eerder dit jaar zijn internationale première op het festival van Berlijn en sleepte al eerder prijzen in de wacht op het Giffoni Festival in Italië, het Tel Aviv International Children's Film Festival in Israël en het Tokyo Kinder Film Festival in Japan.

Weisz bereidt op dit moment de verfilming van het boek Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert voor.