Nieuws/Lifestyle
902134414
Lifestyle

Dagrecept: Pasta met een bite (en zalm en kappertjes)

Een tijd terug was ik in Brabant waar ze heerlijke koningsoesterzwammen kweken; ze hebben net wat meer bite en smaak dan een doorsnee champignon, hoe lekker die ook kunnen zijn.

Je kunt die koningsoesterzwammen kwijt in Aziatische gerechten of een lekkere pasta; pappardelle bijvoorbeeld, een stukje breder dan tagliatelle, dat geeft ook weer net een ander mondgevoel.

Kook de pappardelle in een ruime hoeveelheid water al dente en verhit de roomboter in een koekenpan.

Bak de koningsoesterzwammen bruin en laat de stukjes zalm aan het eind nog even meebakken. Niet langer dan een minuutje, je wilt de zalm niet te gaar hebben. Dan de kappertjes erbij en even afblussen met wat citroensap.

Na een minuutje of twee voeg je de room toe en laat je het pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Doe de uitgelekte pappardelle in de pan, voeg een eetlepel verse dille of kervel toe en breng op smaak met zout en peper.

Nodig voor 2-3 personen

- 200 g pappardelle

- 150 g koningsoesterzwam

- 300 g zalmfilet (in blokjes gesneden)

- 200 ml room

- 50 g roomboter

- 1 el kappertjes

- sap van halve citroen

- 1 el verse dille of kervel (fijngesneden)

- peper/zout

Download PDF:

Bijlage 1