Lifestyle/Culinair
90270433
Culinair

Recept van de dag: pudding met een borrel

Hoewel ik heel andere plannen heb met jullie jeneververhalen - wat zijn ze prachtig - wil ik jullie nu al de inzending van Jootje Huizer uit Zaltbommel niet onthouden. Want het betreft een pudding met jenever. En dat lijkt me in deze regen best wel lekker.

De grap was toen haar moeder deze pudding maakte, er steeds iemand langs kwam die er een extra borreltje in kiepte, wat de nodige vrolijkheid ten gevolg had.

Nodig voor zes puddinkjes:

• 1 l melk bij de boer vandaan

• 150 gr suiker

• 1 zakje vanillesuiker

• 100 gram custardpoeder

• én 1 glaasje jenever.

Bereiden:

Ze schrijft: “Natuurlijk werd er eerst verse volle melk gehaald bij de boer. De suikers en de custardpoeder werden bij elkaar in een beslagkom gedaan en met een scheut koude melk flink geroerd tot een mooi glad papje. De melk bracht zij aan de kook en daarna voegde ze al roerend het custard papje toe samen met het glaasje jenever natuurlijk. Vervolgens werd goed roerende de pudding opnieuw aan de kook gebracht totdat er bellen aan de oppervlakte ontstonden.

Vervolgens verdeelde zij de pudding over de glazen puddingschaaltjes. Er kwam natuurlijk een lekker dik vel op. Daarna was het smullen geblazen.”

Ach, culinair niet hoofdprijs naar een borrel in de pudding, altijd goed, toch?