Nieuws/Lifestyle
906564
Lifestyle

Opel doopt Agila-opvolger Karl

De naam is Karl. De nieuwe type-aanduiding van de opvolger van de Opel Agila. In het Verenigd Koninkrijk luistert hetzelfde model naar de naam Vauxhall Viva. Met Opel-badge dus Karl. Een belangrijk model voor de Duitsers, want de Karl moet ook het koperspubliek van de Chevrolet Spark opvangen, nu Chevrolet heeft aangekondigd eind 2015 uit Europa te willen vertrekken.

Zonen

De naam Karl is bewust gekozen, want hij refereert aan een van de zonen van merkoprichter Adam Opel. Het is een vijfdeurs hatchback met plaats voor maximaal vijf personen. Hij is 3,68 meter lang, iets kleiner dus dan de Adam die 3,70 meter lang is en alleen als driedeurs wordt geleverd. Volgens Opel bijten de auto’s elkaar niet, aangezien de Adam als een premium model wordt gepositioneerd. De Karl is dat niet. Het model is belangrijk om de verkopen een extra impuls te geven.

Groter marktaandeel

"We willen Opel hoe dan ook laten groeien en een groter marktaandeel geven. Dat Chevrolet vertrekt, heeft daar, hoe naar dat ook is, positieve invloed op. Het is voor ons een kans om een alternatief te bieden voor Chevrolet-rijders", vertelde Opels verkoopbaas en bestuurslid Peter Christian Küspert onlangs nog in een interview met Autovisie.

Parijs

De Karl debuteert vermoedelijk op de Autosalon van Genève begin volgend jaar. Hij komt medio 2015 op de markt.