Nieuws/Lifestyle
906695
Lifestyle

Infiniti laat eerste beeld Q80 Inspiration zien

Infiniti toonde al een teaser van een concept car voor de autoshow in Parijs en nu is er dan ook de eerste foto van deze Q80 Inspiration.

Het studiemodel is een voorbode van een vierzits fastback die boven aan het gamma van Infiniti komt te staan. De auto is iets meer dan vijf meter lang (5.052 millimeter) en heeft een wielbasis van 3.103 mm. In de breedte meet hij 2.027 millimeter en in de hoogte komt de concept car niet verder dan 1.350 mm. Infiniti heeft de auto op grote 22 inch lichtmetalen wielen gezet.

Interieur

Deze tegenhanger van de Porsche Panamera is duidelijk nu nog een concept car. Dat betekent dat de ontwerpers zich helemaal konden uitleven en dat resulteerde in grote deuren die in tegenovergestelde richting openen, zodat de bezoekers van de autoshow in Parijs dadelijk een goed zicht hebben op interieur. Dat interieur heeft volgens Infiniti een "1+1+1+1" opstelling, wat wij interpreteren als gewoon vier losse stoelen.

Productie

Over een paar jaar moet er een productiemodel volgen. Het is nog niet zeker of die ook de naam Q80 gaat dragen, maar die naam geeft nu wel al aan dat dit het topmodel van Infiniti zal worden.