Nieuws/Lifestyle
906708
Lifestyle

Te koop: Het volledige automerk Cord

Mocht je nog een eigen automerk willen hebben, dan is dit je kans. Het historische en niet meer actieve Amerikaanse automerk Cord staat te koop.

Cords werden tussen 1929 tot 1932 en van 1936 tot 1937 gebouwd door de Auburn Automobile Company. De modellen waren weliswaar Amerikaans groot, maar oogden gestroomlijnd en hadden vaak vooruitstrevende techniek aan boord. Zo beschikte de Cord 812 al over wegklapbare kaplampen. Iets dat vervolgens pas in de jaren 60 weer terugkeerde in autodesigns. De oude Cords zijn nog steeds erg gewild onder liefhebbers.

Pray

In de jaren 60 kocht een zekere Glenn Pray de rechten voor de merken Auburn, Cord en Duesenberg, die allemaal tot hetzelfde bedrijf behoorden. In de loop van de tijd verkocht hij Auburn en Duesenberg weer, maar hij behield de rechten voor Cord. In 2011 overleed hij en zijn nabestaanden hebben besloten de rechten op het merk nu alsnog in de verkoop te doen.

Veiling

De Amerikaanse Leake Auction Company veilt twee verschillende rechten. De eerste is het recht om speelgoedauto's met de naam Cord te maken en de tweede geldt voor het bouwen en onderhouden van echte auto's met de naam Cord. Geïnteresseerden hebben tot 22 oktober om de rechten te kopen. Gebeurt dit niet, dan wordt het item weer van de markt gehaald en op 22 november aangeboden op een veiling. De hoogste bieder zal dan de rechten in de wacht slepen.