Nieuws/Lifestyle
906846
Lifestyle

Volkswagen Tristar is Transporter van de toekomst

Op de IAA bedrijfsautobeurs in het Duitse Hannover heeft Volkswagen een glimp van de toekomstige Transporter laten zien. Dit gebeurt middels de Tristar Concept.

De Tristar is gebaseerd op de huidige Transporter, maar biedt ook een blik in de toekomst. We zien bijvoorbeeld nieuwe koplampen, waarin een C-vormige lijn is verwerkt. Verder zien we een stoere grill die bestaat uit twee dikke lamellen.

Offroad

De concept car is een pick-up met een verlengde cabine. De auto staat op de korte wielbasis en heeft een offroad uiterlijk. Hij staat drie centimeter hoger op zijn wielen en heeft dikke offroad-banden. Daarnaast zit er aan de voorzijde een lier ingebouwd en vinden we een reservewiel in de achterbak. Om op het onverharde terrein uit de voeten te kunnen is de auto voorzien van permanente vierwielaandrijving en een mechanisch sperdifferentieel op de achteras.

Espressomachine

Het interieur is ingericht met het oog op de zakelijke markt. De met leer beklede stoelen kunnen draaien, zodat de inzittenden tegenover elkaar komen te zitten. Er is een systeem voor videovergaderingen en een 20 inch tablet geïnstalleerd en er is zelfs een espressomachine aanwezig.