Nieuws/Lifestyle
907012
Lifestyle

IDFA staat stil bij werking van de media

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) besteedt dit jaar aandacht aan de werking van de media. Zeven documentaires zijn voor het themaprogramma Of Media and Men geselecteerd, maakte de organisatie dinsdag bekend.

Het IDFA, dat van 19 tot en met 30 november plaatsvindt, kijkt naar de wisselwerking tussen het volk en de macht en de rol van traditionele en nieuwe media hierin. Zo komt de vraag naar voren in hoeverre het functioneren van de democratie onder druk is komen te staan in een snel veranderend medialandschap.

Op zondag 23 november is bijvoorbeeld Citizenfour te zien, de langverwachte documentaire over de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden. Regisseur Laura Poitras geeft na afloop een exclusief interview aan het publiek. Verder kunnen bezoekers terecht bij Captivated The Trials of Pamela Smart van Jeremiah Zagar over over de invloed van media op de rechtszaak over de van moord verdachte huisvrouw Pamela Smart. Dit proces werd voor het eerst in de geschiedenis volledig live uitgezonden.

En The Newsroom - Off the Record van Mikala Krogh biedt een kijkje achter de schermen bij een Deens boulevardblad dat te maken heeft met drastisch afnemende lezersaantallen.